"Лидл" осъди ПИК за 10 100 лв заради неверни твърдения

"Лидл" осъди ПИК за 10 100 лв заради неверни твърдения

Софийският районен съд осъди ПИК да плати на "Лидл България" обезщетение от 10 100 лв заради две публикации, които съдържат неверни твърдения за търговската верига.

Две статии на ПИК са от 2015 г., в които се твърди, че "Лидл" мами клиентите с фалшиви промоции, се казва в съдебното решение, цитирано от "Офнюз".

От търговската верига твърдят, че в първата статия авторите на ПИК са използвали "груб и провокативен език" срещу веригата. В публикацията се казва, че "Лидл продължава да лъже "нагло" клиентите си с промоциите.

Статията представя мнението на недоволна потребителка, взето от страницата на магазина във Фейсбук. ПИК прави и свой коментар, че това е една от поредните злоупотреби във веригата, които заблуждават хора с измислени промоции и кресливи реклами, които имат за цел да прилапат българския потребител и после да опразнят джоба му докато се усети.

От "Лидл" посочват пред съда, че втората публикация също съдържа непрофесионални и обидни квалификации, вменяващи противоправни действия и вина на фирмата, които вредят на търговската репутация на веригата.

Решението на Софийски районен съд не е обжалвано от ПИК.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?