"Лидл" вече няма да работи на Великден от 2020 г.

Компанията откри два нови магазина в София

Новият магазин на "Лидл" на Сточна гара в София отвори врати

Германската верига за бързооборотни стоки "Лидл" стана първата у нас, която осигурява трети официален почивен ден за всички свои над 2800 служители.

От 2020 г. магазините на веригата у нас, освен на Коледа (25 декември) и Нова година (1 януари), няма да работят и на Великден. Така служителите ще имат възможност да са заедно с близките си на още един голям и традиционно семеен празник, съобщиха от "Лидл България" при откриването на два нови магазина в София, с които общият им брой става 97 в цялата страна.

"Допълнителният трети почивен ден за колегите в магазините е израз на първо място на нашата благодарност за тяхната неуморна ангажираност, както и възможност да отбележат със семействата си този повод. Това решение е само поредната стъпка от постоянните ни усилия да осигурим допълнителни възможности на служителите ни да се чувстват добре на работното си място и да подобряват баланса между работа и личен живот. "Лидл" е първата верига, която въвежда този трети официален почивен ден за своите магазини и искрено вярвам, че нашите клиенти подкрепят една подобна мярка, както и се надявам това да се превърне в коректна работодателска практика на пазара", коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на "Лидл България".

Нов магазин на Сточна гара

"Лидл" откри в понеделник втори магазин на два етажа в София, след този в кв."Борово". Той се намира на мястото на бившия пазар на Сточна гара (бул. "Васил Левски" №152).

На първото ниво има отворен паркинг за клиенти на магазина, както и входно предверие с ескалатори и асансьор за клиенти за връзка с втория етаж. На второто ниво се намира търговската зала с прилежащата към нея пекарна за хляб и хлебни изделия, административните и социални помещения и зоната за прием на стоки.

Обектът разполага с търговска площ от близо 1500 кв. м и с паркинг със 104 паркоместа.

Специално място в новия магазин е отделено върху обособяването на информационен кът, който се намира на входа до ескалаторите, където са представени макети, визуализиращи историческото минало на района.

През 1931 г. на същото място е открита Сточна гара, а по-късно през 1952 г. и първото в България тролейбусно депо. Макетите са изработени в сътрудничество със сдружение "Градски транспорт и инфраструктура".

И магазин на "канала"

Вторият открит от "Лидл" магазин в понеделник се намира на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" №169. Той е създаден според изискванията за магазини, които се помещават в централни градски части.

Обектът е проектиран така, че да отговоря на нуждите на клиентите и да не натоварва допълнително градската среда в този столичен район.

Той се простира на площ от над 1400 кв. м и функционална търговска зала от над 800 кв. м.

Във връзка с откриването на новите магазини, "Лидл България" планира и редица дейности по облагородяване на районите около тях, за да осигури повече удобство и комфорт на потребителите, както в новоизградените обекти, така и по пътя до тях. Плановете на компанията включват обособяване на парково пространство около кръговото кръстовище на Сточна гара с цветна аранжировка и пейки и реконструкция на близо 400 кв. м общински тротоари.

Заложено е още и обновяване на спортната площадка на ул. "Богдан". Ще бъде поставена нова настилка на игрището, а мрежи, огради, футболни врати, баскетболни кошове ще бъдат подменени. Предвижда се още и цялостно изграждане на детска площадка на ул. "Цар Симеон" за малки деца. Тя ще бъде с ударопоглъщаща настилка, катерушки, пейки и озеленяване.

Веригата "Лидл" (Lidl) е най-голямата за хранителни стоки в Европа. Те е част от немската група "Шварц" (Schwarz Gruppe) и присъства в 30 държави на три континента по света. В България "Лидл" започна дейността си през 2010 г. Днес компанията има 97 магазина в 47 града и над 2800 служители.

Споделяне

Още от Бизнес

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?