Логистичният център на швейцарската "Триза" заработи в Елин Пелин

Инвестицията в първия етап е над 6 млн. лв.

Логистичният център на швейцарската "Триза" заработи в Елин Пелин

Новият логистичен център на компанията "Триза България" заработи в Елин Пелин, съобщиха от компанията.

Това ще е основната база, от която ще се изпращат четки за зъби за цяла Източна Европа и държавите от бившия Съветски съюз, каза Евгени Кръстев, управител на българското дружество.

Инвестицията в първия етап на проекта е малко над 6 млн. лв., което включва покупката на земята и изграждането на сградите.

Логистичният център

Логистичният център е разположен на собствен терен от 27 декара край гара Елин Пелин.

По време на първия етап са построени складове, административна сграда и помощни постройки с обща разгърнатата застроена площ от 3000 кв.м.

В началото на 2017 г. се очаква да започне вторият етап, а в бъдеще да бъдат изградени още две сгради.

Към момента в логистичната база работят 15 души, като се планира до края на годината броят им да достигне 30, като това са основно местни хора от Елин Пелин.

За логистичния център компанията има сертификат за инвеститор клас А.

База разпределителна за региона

"Триза България" е първото чуждо дружество на швейцарската компания "Триза" (Trisa), която произвежда и доставя продукти за устна хигиена.

В логистичния център няма да има производство, а само складиране, комплектуване и изпращане до другите пазари на компанията, посочи Евгени Кръстев.

От Елин Пелин ще тръгва зареждането на всички точки за продажба в страната. Компанията има собствена дистрибуторска мрежа, която обслужва цялата страна. Работи с всички големи вериги и аптеки.

"На ден получаваме между 60 и 100 поръчки за големи и малки клиенти. По-големите вериги вече имат свои логистични центрове и складове, които зареждаме, а оттам чрез своите дистрибуторски мрежи те разпространяват продуктите", обясни управителят на "Триза България".

Идеята е този център да обслужва и всички страни от Източна Европа, което включва бившите съветски републики, Румъния, Гърция, Турция и страните от Балканския полуостров. Целта е  базата в Елин Пелин да подпомогне експанзията на „Триза“ на тези пазари, посочи Евгени Кръстев

Инвеститорът

Дъщерната компания на "Триза" у нас е основана през 1996 г. и към момента е единственото дружество от фирмената група извън Швейцария.

През последните години групата е водещ световен доставчик на четки за зъби и продукти за устна хигиена.

Основни акционери в нея са братята Адриан и Филип Пфенингер, чиято фамилия е основател и собственик на фирмата повече от 125 години.

Компанията произвежда над 1 милион четки за зъби дневно. От тях 95% се изнасят в над 80 страни.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?