Лондон готви визови ограничения за трудови мигранти от ЕС

Лондон готви визови ограничения за трудови мигранти от ЕС

Британският премиер Тереза Мей е възложила на кабинета да разработи план за въвеждане на визови ограничения за трудови мигранти от страните в Европейския съюз. Това съобщава в. "Сънди таймс", цитиран от БТА.

Очаква се новите мерки да съдействат за намаляване на потока от имигранти в Обединеното кралство след излизането му от общността. Те обаче няма да засегнат хората от страните в ЕС, които вече работят във Великобритания, а ще бъдат прилагани спрямо желаещите да се установят там в бъдеще.

"Най-лесното е да имаме петгодишни визи. Ще се радваме да ви посрещнем, ако имате професионални умения, от каквито се нуждаем, но вие няма да получавате социални преференции, а после ще напуснете страната", каза министър от британското правителство.

Според източник на изданието властите предвиждат създаването на "независим орган, който да анализира нуждите" в ключови сектори от икономиката, по-специално фармацевтичната промишленост и социалните услуги.

Предложенията за ограничаване на имиграцията ще бъдат обобщени в консултативен документ, който се очаква да бъде публикуван през лятото. Нов законопроект въз основа на разработения в крайна сметка план ще бъде представен в началото на идната година и ще добие силата на закон, преди Великобритания да напусне ЕС.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?