"Луфтханза" прави нискотарифни кратките си полети

"Луфтханза" прави нискотарифни кратките си полети

Германската "Луфтханза" - вторият по големина граждански авиооператор, ще прехвърли полетите на къси разстояния, с изключение на тези от Франкфурт и Мюнхен, към нова нискотарифна компания, в която ще се влее и подделението за евтини полети – "Джърмануингс" (Germanwing). Това е част от стратегията на "Луфтханза“ за намаляване на разходите, съобщи "Блумбърг“.

Новата компания ще оперира тези полети от януари 2013 г., като ще превозва по 18 млн. пътници годишно.

 

"Комбинирането на нашите германски и европейски услуги от точка до точка има огромен потенциал за подобряване на ефективността", коментира Кристоф Франц, главен изпълнителен директор на компанията, цитиран от Блумбърг. Нашата цел е отново да превърнем тези услуги в печеливши като ги поставим под един "чадър" в една обща компания, добавя той.

 

"Луфтханза“ си е поставила цел да спести около 1.5 млрд. евро до края на 2014 г. чрез реорганизация на бизнеса си. Компанията ще съкрати 3500 души административен персонал и 1500 души, заети в кетъринга. Според докладите на "Луфтханза“ програмата за икономии досега е донесла успех, като през втората четвърт на 2012 г. оперативните приходи са нараснали с 28% до 361 млн. евро, надвишавайки предварителните оценки.

Споделяне

Още от Бизнес