Лукарски допусна СДС да се обедини с "левите" ДЕОС и Зелените

Лукарски допусна СДС да се обедини с "левите" ДЕОС и Зелените

СДС вече допуска обединение с "леви" партии. Като според лидера на партията Божидар Лукарски такива са ДЕОС и "Зелените".

"Много ще е трудно някой да ме убеди, че тези две политически сили са десни. Именно заради това мисля, че обединението може да дойде и с някои центристки или леви партии", каза той пред бТВ.

По думите на Лукарски няма голям напредък в последните дни по темата с обединението на десните партии. Въпреки това обаче промяната в мнението на Лукарски е видима, тъй като преди месец той изобщо изключи възможността за преговори с недесни формации. 

Не е ясно обаче дали останалите партии са променили мнението си, след като лидерите на "Да, България" и ДСБ Христо Иванов и Атанас Атанасов съобщиха, че няма да преговарят с Лукарски. 

Лидерът на СДС добави още, че идеята на ГЕРБ за падане на давността за разследване на сделките по приватизацията са по-скоро пиар кампания на управляващата партия. Според него промените в конституцията няма да могат да минат през Конституционния съд. Бившият икономически министър посочи, че има други проблеми, на които не е обърнато достатъчно внимание.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?