Лютви Местан и Кирил Добрев отричат връзки с "черничкия“

Депутатите Лютви Местан (ДПС) и Кирил Добрев (БСП) обявиха в четвъртък, че са поискали от главния прокурор Борис Велчев цялата информация за евентуалните им връзки с Красимир Георгиев – Красьо да бъде огласена публично. По-късно през деня Местан каза, че е получил отговор от Велчев, който го бил уверил, че имало две обаждания на Красьо към него от по няколко секунди.

Ден по-рано председателят на антикорупционната комисия в парламента Яне Янев съобщи имената на четирима настоящи депутати, които са поддържали контакт с Красьо - Касим Дал (123 изходящи разговора и SMS-и), Ердоган Ахмедов (9) и Лютви Местан (5) от ДПС и Кирил Добрев (2 SMS-а) от БСП.

След разговора си с главния прокурор Местан каза още, че не е било засечено негово обаждане към плевенския бизнесмен.

По думите на депутата били установени и два SMS-а от Красьо към него, но Велчев не е уточнил какво е съдържанието им. Било установено обаче, че Местан не е отговорил на съобшенията.

По-рано през деня Лютви Местан заяви, че е настоял в писмо до Велчев всички свързани с него данни да бъдат оповестени. Местан отрече да е осъществявал какъвто и да е контакт с лицето Красимир Георгиев. Той коментира, че "в битността си на народен представител се чувам и срещам с множество знайни и незнайни граждани".

"Няма как да съхранявам в съзнанието си конкретна информация за разговорите ми с всеки един гражданин", посочи Местан.

"Искам пълния набор на реквизита – разговори, време, съдържание, ако има SMS и прочие. Настоявам и за пълна хигиена на публичността. Изкарването на името ми в тази схема е най-прекият път за довеждане на казуса до абсурда", заяви още Местан.

Той каза, че ако е осъществявал какъвто и да е разговор с плевенския бизнесмен, известен като "черничкият човек с ланците", то такава информация няма как да не се съхранява някъде и затова ще настоява тя да бъде "пусната в ефир".

Да връщаш обаждане на някого, не е осъществяване на контакт с него, посочи Местан.

В лаконичния си коментар депутатът от БСП Кирил Добрев каза, че не познава, не е виждал и няма контакти с Красимир Георгиев и че също е поискал цялата информация от главния прокурор по случая.

Добрев разказа, че снощи в 23.00 часа е получил SMS със съдържание: "мръсен комунист, ти си човек на Гоце".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?