М. Константинов: Вотът може да се обърне след разкритията и за българи с офшорни сметки по света

Проф. Михаил Константинов, Сн: БГНЕС

Разследването на западните медии за световните богаташи, които държат финансите си в офшорни сметки, може да обърне предстоящите избори. Това гласи новата прогноза на проф. Михаил Константинов, член на борда на директорите на "Информационно обслужване".

"Днес станахме свидетели на огромен световен скандал", коментира той четвъртък пред бТВ. Константинов визира съобщението на британски медии, че в интернет са пуснати имената на 130 хиляди души с офшорни сметки в специалните зони по света.“Всеки момент тези списъци ще бъдат изпратени до редакциите на световните медии, няма как всички да ги скрият", смята Константинов. Проблемите, които ще последват, са огромни, вижте какво става във Франция”, допълни той.

“Има и българи в сметките от офшорните зони, които всеки момент ще бъдат разпратени до големите вестници по света”, убеден е професорът. Според него ако тази информация излезе наяве, както предвижда, тя може да обърне вота на българите. Елитите в света са крали, та са се забравили, това няма как да бъде посрещнато с одобрение от хората, завърши той.

"Настроенията се менят. Възможни са много изходи в оставащите дни до изборите. Очевидно е, че в момента ГЕРБ води, но това нищо не означава", каза Михаил Константинов.

Той заяви, че за момента 4 партии със сигурност ще влязат в парламента. Петата партия - тази на Меглена Кунева, е на границата.

Константинов коментира евентуалните възможности за коалиране в следващия парламент. По думите му, единствената невъзможна комбинация е ГЕРБ - БСП. "Всичко друго е възможно", каза той.

Споделяне

Още по темата

Още от България