Мачът между Кличко и Пулев ще е на 15 ноември

Мачът между Кличко и Пулев ще е на 15 ноември

Мачът между носителя на четири световни боксови титли в свръхтежка категория Владимир Кличко и българския претендент Кубрат Пулев ще се състои на 15 ноември в Хамбург, съобщи Ройтерс.

Датата бе потвърдена и от залата - домакин на сблъсъка - "О2 Арена", в Хамбурт.

Билетите за отложената от 6 септември среща остават в сила, но и неудобството за хората, които са си купили самолетни билети и са резервирали хотели за Хамбург за идната събота.

Преди два дни украинецът отмени мача през септември заради контузия в бицепса на лявата ръка. Тя беше диагностицирана от в клиника в Санкт Йохан от д-р Роберт Сиорпаес.

По лекарска препоръка Кличко ще трябва да спре тренировки около четири седмици.

Кубрат Пулев ще трябва да добави нови два месеца и половина преди най-сетне да получи шанс за световната титла.

Украинецът е носител на титлите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова организация (IBO) и Световната боксова организация (WBO). На професионалния ринг Кличко има 62 победи от 65-те си срещи, докато Кубрат Пулев все още е непобеден. 33-годишният българин има 20 успеха, като 11 от тях идват с нокаут.

"Много съм разочарован, че мачът не може да се състои, както е планирано. Намирам се в абсолютна топформа и направих страхотен тренировъчен лагер. Разбира се, съжалявам за феновете, но и за моя съперник Кубрат Пулев, който със сигурност се е готвел също толкова интензивно, както и аз", заяви 38-годишният Кличко на страницата си.

33-годишният българин коментара лаконично, че "Господ вижда и не забравя“.

"Опитвам се да запазя спокойствие и да покажа добри маниери. Бях готов и не можех да чакам вече за двубоя. Сега ще стисна зъби, защото няма сила, която да спре това, което започнах“, каза Пулев пред в. "Преса".

Заради контузията украинецът отмени и сватбата си с актрисата Хейдън Панетиер, която трябваше да се състои в неделя.

Споделяне

Още от Спорт