Мафиотско погребение в стил "Кръстникът" разгневи Рим

Позлатена колесница теглена от 6 черни коня отведе мафиотския бос Виторио Казамоника в последния му дом

Листенца от рози хвърчат от хеликоптер, а оркестър свири известната музика от филма "Кръстникът" – така бе изпратен в последния си път 65-годишният Виторио Казамоника, известен член на клана "Казамоника", свързван от полицията с трафик на наркотици, изнудване и проституция, предадоха агенциите.

Погребението на обявения от властите в Рим мафиотския бос предизвика политически спор в Италия.

Матео Орфини от ръководството на управляващата Демократическа партия написа в Туитър: "Никога повече. Рим не може да бъде обезобразен от онези, които биха искали той да се превърне в декор от "Кръстникът".

Няколко други членове на партията, както и представители на други политически сили, поискаха да знаят кой е позволил такова погребение.

Кметът Игнасио Марино привика префекта на Рим, за да узнае как може да се случи подобно нещо пред църква, и заяви в Туитър, че "е нетърпимо погребения да се използват от живите за изпращане на мафиотски послания".

Енорийският свещеник каза, че няма контрол над това, което става извън църквата, докато вътре погребението е преминало нормално, съобщи агенция АНСА.

Ритуалът се състоял в църквата "Дон Боско" в покрайнините на италианската столица. Ковчегът пристигна с черна каляска с позлатени орнаменти, теглена от шест черни коня на фона на познатата мелодия от филма на Франсис Форд Копола.

Пред църквата се появиха дори плакати с надпис: "Ти завладя Рим, сега завладей небесата" и "Виторио Казамоника, цар на Рим". На тях починалият бе изобразен с корона на главата, а зад него са се виждали Колизеумът и куполът на базиликата "Св. Петър" в Рим.

Голяма група хора се събраха, за да се сбогуват с мафиота. "Той беше добър човек", смятат опечалените.

След службата ковчегът бе откаран от църквата с "Ролс Ройс", а оркестърът изсвири мелодия от друг известен филм – "2001: Космическа одисея".

Споделяне

Още от Общество