Макрон иска задължителни маските на закрити обществени места

Макрон иска задължителни маските на закрити обществени места

Франция би трябвало да направи задължително носенето на маски на всички закрити обществени места, за да се забави епидемията от новия коронавирус, която дава признаци за възобновяване, заяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран от Франс прес.

Макрон заяви това в телевизионно обръщение, посочвайки 1 август като дата за евентуално влизане в сила на тази мярка.

Има признаци, че заразата леко се възобновява във Франция, предупреди президентът за епидемията, отнела живота на над 30 000 души в страната.

Френските здравни власти призовават да не се отхлабват предпазните мерки като носенето на маска и физическа дистанция.

По отношение на носенето на маски, "ние го правим в превозните средства на обществения транспорт, там нещата са добре, но има малки проблеми в обществените помещения на закрито (. . .) това ще рече, че трябва нещата да бъдат организирани. Трябва да предотвратим и да бъдем готови" за втора вълна на епидемията, изтъкна Макрон в излъчваното си по телевизията обръщение към французите по случай националния им празник.

Държавният глава заяви, че френските власти са направили всичко възможно Франция да е готова за евентуална втора вълна на коронавируса, като са гарантирали наличието на достатъчни количества на стоки от първа необходимост.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус