Мърдок обяви, че оттегля офертата си за Тайм уорнър

Медийният магнат Рупърт Мърдок оттегли офертата си от 80 милиарда долара за закупуването на американската група Тайм уорнър, предадоха осведомителните агенции в сряда. За офертата беше съобщено официално в средата на юли.

Сега Мърдок поясни, че предложението на неговия медиен конгломерат Туенти-фърст сенчъри фокс не е било възприето като привлекателно от Тайм уорнър. Ръководството и административният съвет на Тайм уорнър отказаха да проучат задълбочено с нас нашата оферта, поясни Мърдок, аргументирайки решението си за оттегляне на офертата.

Новината идва в навечерието на публикуването на тримесечните резултати на двете медийни групи и след като тя беше съобщена, акциите на Тайм уорнър паднаха на борсата на Уолстрийт.

Двата конгломерата имат множество телевизии и киностудиа. Източник, запознат със случая с офертата, твърди, че Мърдок е бил заинтересован от канала Ейч Би О и от спортните права, притежавани от Тайм уорнър. Той е планирал и да препродаде Си Ен Ен на Тайм уорнър, която е пряк конкурент на неговата новинарска телевизия Фокс нюз.

Споделяне

Още от Бизнес