Марешки е готов и за управлението, и за опозицията

Условието му да влезе в коалиция е всички бензиностанции да продават на неговите цени

Веселин Марешки и партията му „Воля“ или ще участват официално в управлението, или ще са в опозиция, но няма да дават само мълчалива подкрепа в парламента на управление на ГЕРБ.

Това заяви бизнесменът-политик пред БНТ.

"Има два варианта – или да участваме в управлението, ако бъдат изпълнени основните точки от програмата ни, или да сме в опозиция и да осветляваме злоупотребите на властта“, посочи Марешки.

Той обясни, че условието му за участие в управленска коалиция е да се изпълнят обещанията от програма му – да няма картел в горивата и всички бензиностанции да продават на цената на "ВМ Петролеум“, да се въведе принципът на мълчаливото съгласие в администрацията, да се плащат от държавата жилища на образованите млади българи от по 300 евро/кв. м. и др.

Лидерът на "Воля" предпочете да не конкретизира с кого би влязъл в коалиция. Въпреки че преди изборите той определи програмата на БСП като "най-близка" до неговата партия, в неделя бизнесменът даде да се разбере, че е отворен за преговори и с ГЕРБ.

Той отказа да признае, че резултатът на партията му е била доста по-ниска от първоначалните прогнози на социолозите. Въпреки това обаче той подчерта, че резултатът му се дължи и на тежката кампания и натискът, оказван върху активистите и поддръжниците на "Воля", част от които били обезверени, уволнени и т. н.

Попитан колко му е струвало влизането в парламента, Марешки заяви, че партията му е направила "една от най-семплите кампании" – за около 200 000-300 000 лева.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2017

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?