Мария Бакалова не успя да спечели "Златен глобус"

Мария Бакалова

Българската актриса Мария Бакалова не успя да спечели "Златен глобус". В категорията "Най-добра актриса в мюзикъл или комедия" призът грабна Розамунд Пайк за ролята ѝ във филма "Много ми пука". 

Другите претенденти в категорията, освен Мария Бакалова за участието ѝ в продължението на "Борат", бяха Кейт Хъдсън, Мишел Пфайфър и Аня Тейлър-Джой.

"Борат" 2 обаче получи отличието в категорията за филмова комедия или мюзикъл, а Саша Барън Коен бе отличен за най-добър актьор в комедия.

Наградата за най-добър чуждоезичен филм беше присъдена на корейско-американската продукция "Минари".

Анимационният филм "За душата" на "Пиксар" печели "Златен глобус" за най-добра анимация. Това е първата анимация на "Пиксар" с чернокож главен герой.

"Короната" беше отличен за най-добър телевизионен драматичен сериал. Призът за най-добър актьор и за най-добра актриса в телевизионен драматичен сериал отидоха съответно в Джош О'Конър и у Ема Корин за ролите им в "Короната".

"Шитс крийк" получи "Златен глобус" за най-добър телевизионен комедиен сериал. Поредицата беше отличена и в още една категория – за най-добра актриса в телевизионен комедиен сериал за изпълнението на Катрин О'Хара.

Марк Ръфало печели наградата в категорията за най-добър актьор в телевизионен филм или минисериал за ролята си в "Дотолкова съм сигурен".

Kомедийните актриси Тина Фей и Ейми Полър откриха 78-а церемония за раздаването на наградите "Златен глобус", която заради пандемията се проведе необичайно. 

Фей води на живо от зала "Рейнбоу" в центъра "Рокфелер" в Ню Йорк, а Полър е водеща в хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли Хилс, където и традиционно се провеждат наградите.

"Тина и аз водим от два различни града, а технологията е толкова напреднала, че едва ли може да се познае", каза на откриването Ейми Полър и "докосна" Тина Фей, докато и двете бяха показвани на телевизионния екран.

На церемонията присъства само абсолютно необходимият персонал, както и звездите, представящи наградените. Номинирани се включват само през видео връзка.

Още в самото начало имаше и технически гаф. Даниел Калуя, който спечели в категорията "Най-добър актьор в поддържаща роля" за участието си във филма "Юда и черният месия", се сблъска с неочакван технически проблем.

Звукът на видео включването му прекъсна на благодарственото слово за наградата, което принуди водещата на награждаването в тази категория Лора Дърн да се извини.

Малко по-късно звукът бе възстановен.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?