Мария Капон: Съдът да спаси държавата от парламента й

Народното събрание прие едно антинародно и антиевропейско незаконно решение, което поставя страната ни в срамно положение спрямо собствените ѝ данъкоплатци и спрямо партньорите ѝ. Това се казва в позиция на Изпълнителния съвет на Единна народна партия (ЕНП) по повод гласувания от парламента мораториум върху продажбата на земеделска земя на граждани на ЕС.

"Т.нар. мораториум, овъргалян в патриотарска лексика, урони престижа не на парламента, а на държавата", се казва още в позицията. "Този жалък акт най-вероятно няма да доведе до правни последици, освен до санкции срещу България, и ще служи за назидание какво не бива да се прави, въпреки че рейтигът ти е спаднал”, заяви председателят на ЕНП Мария Капон.

По думите ѝ най-голямата парламентарна група – на ГЕРБ – се дискредитира като проевропейска партия и застана редом с "Атака" за пореден път. "Слабостта на управляващите от БСП пролича в този реверанс на зависимост, който демонстрираха към същата партия и така се върнаха към разбиранията от годините, в които се наричаха БКП", допълни Мария Капон.

ЕНП апелира "Конституционният съд да отмени максимално бързо този акт на политическо слабоумие, а управляващите – като в това число всички партии в парламента – да се съгласят на предсрочни избори, преди да са дали ново доказателство за своето безсмислие, в ущърб на гражданите".

Споделяне

Още по темата

Още от България