Мъж почина след 14 часа престой в ареста със счупен череп

Мъж почина след 14 часа престой в ареста със счупен череп

39-годишен мъж е починал в линейката на път за болницата в Бургас, след като прекарал 14 часа в ареста на Созопол със счупен череп при причинена от него лека катастрофа в нетрезво състояние. Тежкото му здравословно състояние не било установено от два лекарски екипа, повикани от служителите на реда. Едва третият медицински екип решил да го отведе в болницата в Бургас, но пострадалият Драгомир Николов починал на изхода на Созопол, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Бургас в понеделник.

Мъжът от село Равадиново попаднал в ареста заради шофиране след употреба на алкохол с концентрация 2,30 промила в кръвта, при което допуснал лека катастрофа край Созопол и пострадал. Веднага след инцидента той е бил прегледан в Центъра за спешна медицинска помощ в курортния град и лекарите там го освободили с мнение, че може да бъде задържан.

Малко по-късно обаче от ареста в Созопол са повикали линейка, тъй като дежурният полицай не можел да събуди задържания. Медиците са му поставили венозна инжекция. Часове след това мъжът отново се е почувствал зле и пак била повикана Спешна помощ. Тогава вече лекарите решават да го транспортират до болницата, но арестантът починал в линейката малко по-късно.

От полицията съобщават още, че от извършената аутопсия е констатирано, че смъртта е настъпила вследствие масиран кръвоизлив в мозъка и спукан череп. Нараняванията били получени по време на катастрофата без други видими следи от удари по главата и тялото.

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?