Мъж уби жена си за пари

64-годишен мъж е убил бившата си съпруга в София заради пари, съобщиха от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал на 22 март.

Около 21.00 часа дъщерята открила трупа на 65-годишната си майка на терасата на апартамента в жк.”Надежда”. Тя веднага се обадила на спешния телефон 112. На мястото веднага била изпратена дежурна оперативна група и криминалисти от сектор “Престъпления против личността” в столичната дирекция.

 

По време на огледа били установени следи от насилие. Пред служителите дъщерята на жертвата разказала, че вчера сутринта тръгнала за работа и оставила у дома майка си и баща си, които били разведени. Около обяд позвънила на домашния телефон, но майка ѝ не отговорила, а мобилният ѝ бил изключен. Прибирайки се, заедно с приятеля си, установила, че входната врата е заключена, а когато двамата влезли в жилището, забелязали липсата на ключове, бижута и други вещи. Притеснени започнали да търсят майка и след като открили тялото, звъннали веднага на спешния телефон.

 

Криминалистите предположили, че най-вероятният извършител на деянието е бившият съпруг Д.И. на 64 години и започнали издирване. Насочили се към към жилището му на бул. “Мария Луиза”.

 

Когато полицаите позвънили на вратата и се представили, убиецът отказал да отвори и заплашил със самоубийство. След преговори полицаите го разубедили и задържали. Убиецът направил пълни самопризнания.

 

Установени са и заложните къщи, където Д.И. заложил откраднатите от жертвата вещи. Той има множество регистрации за различни криминални прояви – за притежание за акцизни стоки без бандерол, длъжностно присвояване, кражби, нанасяне на средна телесна повреда, уточняват от столичната полиция.

Споделяне

Още от България