Мехмед Дикме: Спекулация е, че се отнема студеният резерв от Доган

Мехмед Дикме

"Хората, които поискаха да се отнеме студеният резерв от Ахмед Доган (почетният председател на ДПС), или нищо не разбират, или са големи спекулатори, демагози и лъжци. След една седмица изтича договорът на Доган за студения резерв". Това обяви пред бТВ в неделя Мехмед Дикме, бивш министър на земеделието в правителството "Сакскобургготски" и бивш член на ДПС.

"Какво ще му отнемат, когато договорът му приключва. Трябва да кажат защо през последните две години правителството на Борисов даде за студен резерв на Доган около 55 млн. лв. Стига с тези манипулации и опити да се измъкват от ситуацията. Защо не промениха закона преди пет месеца", допълни Дикме.

Той попита също защо на фона на намаляващото потребление на ток в България се поддържа резерв.

Относно скандала около охраната от НСО за Доган и депутата от ДПС Делян Пеевски той каза: "Когато се охранява една политическа личност в България, трябва ясно и точно да се каже с каква цел се охранява – дали заради неговите политически убеждения, или за нещо друго. В България няма яснота и обществото затова протестира. Ако охраната е заради политическите убеждения, аз съм за това те да получат закрила, но това, че са правили зулуми и заради икономически интереси и за мафиотски неща, това означава държавата в лицето на НСО да влезе в ролята на охраняващ престъпници или потенциални престъпници".

Споделяне

Още по темата

Още от България