Мексиканско семейство призна за убийства на 20 жени

Сн. Архив

Двама мексиканциса арестувани в предградие на столицата Мексико, докато пренасяли човешки останки. Те са признали за убийствата на най-малко 20 жени, съобщи Франс прес.

"Това е нечувано, никога не сме се сблъсквали с подобен случай", коментира прокурорът на щата Мексико Алехандро Гомес по радио „Формула“.

Двамата серийни убийци- Хуан Карлос Н. и съпругата му Патрисия Н., били арестувани в четвъртък в североизточното предградие Екатепек, известно с високото равнище на насилие. Те били заподозрени за шест убийства, но мъжът е признал за около 20 и е съобщил подробности за десет от тях.

Двойката привличала жени с предложения за продажба на бебешки дрехи. Повечето жертви са били самотни майки, търсещи изгодна сделка, обясни прокурорът.

Убиецът признал, че е насилвал много от жертвите, преди да ги убие и да продаде останките и вещите им. Освен това той е продал двумесечното бебе на една от жените на друга двойка, която също е арестувана.

Убиецът съобщил за убийствата спокойно и с доволен вид, каза прокурорът Гомес. Според него мъжът искал да се прочуе.

Двойката убийци има три деца. След обявяването на случая стотици мексиканци организираха шествие със свещи и бели дрехи по улиците на Екатепек, за да искат да се сложи край на убийствата на жени.

По данни на ООН всеки ден в Мексико биват убити средно по седем жени.

Споделяне

Още от Свят