Merck ще помогне на Johnson & Johnson в производството на ваксината срещу коронавируса

Merck ще помогне на Johnson & Johnson в производството на ваксината срещу коронавируса

Фармацевтичната компания Merck & Co ще помогне на конкурента си Johnson & Johnson с производството на ваксината му срещу коронавируса с цел да се ускорят доставките на препарата, който неотдавна бе одобрен за употреба. Това съобщи днес представител на администрацията на американския президент Джо Байдън, цитиран от Асошиейтед прес.

Белият дом се опитва да ускори производството на ваксината, която се прилага само с една доза. Според представители на властите Johnson & Johnson се е сблъскал с неочаквани производствени проблеми и е произвел едва 3,9 милиона дози от ваксината, преди да получи извънредното одобрение в края на миналата седмица. Концернът уточни, че по график ще може да достави 100 милиона дози до края на юни.

Очаква се помощта на Merck да даде възможност на Johnson & Johnson да спази ангажимента си и да разшири снабдителната верига.

Президентът Байдън би трябвало да очертае развитието по този проблем по-късно днес. Представител на администрацията му, пожелал анонимност, обаче потвърди сътрудничеството на Merck преди изказването на държавния глава.

Споделяне

Още от Коронавирус

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?