Михаил Миков: Правителството не прави реформи

Михаил Миков: Правителството не прави реформи

"Правителствотор много говори за реформи, но такива не се виждат". Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков пред бТВ. Той даде за пример предлаганите промени в пенсионното и здравното осигуряване и съдебната реформа.

По думите му една истинска реформа е свързана с икономиката, а в момента само се променят параметрите "при една и съща ситуация". "Защо като се събират повече пари, са замразени 16 социални плащания", попита Миков.

"Каквото и да се променя, след години ще дойде момента някой да поиска възрастта за пенсиониране да се вдигне на 70 години", заяви той.

Лидерът на БСП не пожела да коментира в детайли предложенията на министър Калфин за вдигането на пенсионната възраст, тъй като те не били официално внесени в парламента.

"Никой не позволи на Орешарски, правителството и крехкото мнозинство да реализира икономическа политика, която да даде друго усещане сред хората", заяви лидерът на БСП и допълни, че е крайно време е да се помисли за доходите, защото богатите стават по-богати, а бедните – по-бедни.

Според Миков БСП е единствената партия, при която се наблюдава траен ръст на доверието в социлогическите проучвания и това се дължало на провежданата опозиционна политика на партията. В последното изследване на "Алфа рисърс" доверието към БСП беше 10.2%.

"Вижте управляващите – общо правят 40%, а искат да правят промени в Конституцията, каза Миков.На въпрос за евентуалните коалиции на БСП с други партии за предстоящите местни избори, той заяви, че те ще бъдат базирани на политики, а не на съюзи с партии, "които само се предсатвят за леви", визирайки АБВ. Според лидерът на БСП няма никакво съмнение, че Георги Първанов отново ще поеме ръководството на АБВ.

Споделяне
Още от България