Михаил Миков: Правителството не прави реформи

Михаил Миков: Правителството не прави реформи

"Правителствотор много говори за реформи, но такива не се виждат". Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков пред бТВ. Той даде за пример предлаганите промени в пенсионното и здравното осигуряване и съдебната реформа.

По думите му една истинска реформа е свързана с икономиката, а в момента само се променят параметрите "при една и съща ситуация". "Защо като се събират повече пари, са замразени 16 социални плащания", попита Миков.

"Каквото и да се променя, след години ще дойде момента някой да поиска възрастта за пенсиониране да се вдигне на 70 години", заяви той.

Лидерът на БСП не пожела да коментира в детайли предложенията на министър Калфин за вдигането на пенсионната възраст, тъй като те не били официално внесени в парламента.

"Никой не позволи на Орешарски, правителството и крехкото мнозинство да реализира икономическа политика, която да даде друго усещане сред хората", заяви лидерът на БСП и допълни, че е крайно време е да се помисли за доходите, защото богатите стават по-богати, а бедните – по-бедни.

Според Миков БСП е единствената партия, при която се наблюдава траен ръст на доверието в социлогическите проучвания и това се дължало на провежданата опозиционна политика на партията. В последното изследване на "Алфа рисърс" доверието към БСП беше 10.2%.

"Вижте управляващите – общо правят 40%, а искат да правят промени в Конституцията, каза Миков.На въпрос за евентуалните коалиции на БСП с други партии за предстоящите местни избори, той заяви, че те ще бъдат базирани на политики, а не на съюзи с партии, "които само се предсатвят за леви", визирайки АБВ. Според лидерът на БСП няма никакво съмнение, че Георги Първанов отново ще поеме ръководството на АБВ.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?