Мима Ненкова напуска ПГ на НДСВ

Депутатът от НДСВ Мима Ненкова обяви в Хасково, че напуска ПГ на НДСВ и става независим народен представител.

Ненкова е без значение за ПГ на НДСВ

Дали един депутат е член на ПГ на НДСВ, дали е независим или образува друга група не е решаващо, коментира за БТА зам. шефът на царската група Константин Пенчев напускането на Мима Ненкова. Решаващото било какви са разбиранията на депутата, дали съвпадат с тези на мнозинството от групата и как гласува в пленарна зала.

още

Не съм съгласна с политиката и поведението на НДСВ, затова напускам парламентарната група, заяви Ненкова, която не е член на партия НДСВ. Така в царската група остават 107 депутати.

"Оставам като независим народен представител, защото не съм се отказала да се боря за принципите и идеите, за които хората гласуваха през 2001-ва, а сега се чувстват излъгани", каза Ненкова по Дарик радио-Хасково.

"Политическият морал означава да останеш верен на хората, а не на интересите на шепа жълти политфункционери", обяви депутатката.

Тя посочи, че има огромно разминаване между реалната политика, водена от ръководството на партията и обещаното. Според Ненкова липсва политически отговорно поведение на представители от горните етажи на властта до местните координатори.

Ненкова ще депозира официално решението си в четвъртък.

Като кандидат за народен представител Ненкова беше на пето място в листата на НДСВ от Хасковския избирателен район. В Народното събрание тя влезе на мястото на Валентин Церовски, след като той беше назначен за министър на регионалното развитие и благоустройството.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?