Министерството на отбраната ще продаде 96 дка край Несебър

Министерството на отбраната ще продаде 96 дка с 14 постройки върху него в местността "Кокалу" в Несебър, реши кабинетът. Имотът се намира в същата местност, където стана скандалната сделка в края на миналата година.

За разлика от Министерството на земеделието, което продаде имота на тъста на шефа на футболния съюз Борислав Михайлов Димитър Петров без търг и конкурс, за терена на военните ще има търг. Имотът се продава, защото е с отпаднала необходимост, а данъчната му оценка е 4.159 млн. лв. Така началната цена на търга ще тръгне от тази сума, увеличена с 10%, както гласи законът за държавната собственост.

Правителството промени и статута от публична в частна държавна собственост и на друг голям имот на държавата по морето. Теренът от 56 дка е в местността "Кротирия" край Поморие и е застроен с 21 сгради и шест подземни съоръжения. Промяната на статута на имота ще позволи извършването на разпоредителни сделки с него.

От публична в частна държавна собственост се сменя и статутът на 3512 дка в Добрич. Имотът е застроен с 80 сгради и писта за излитане и кацане. От съобщението на правителствената информационна служба не става ясно дали този имот е свързан по някакъв начин с друг голям терен на военните, който вече бе прехвърлен към "Летище София" - на летището в Балчик, с площ от 3736 дка.

Споделяне

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?