Миролюба Бенатова напуска бТВ, работи по нов тв проект

Миролюба Бенатова

Разследващият репортер и едно от емблематичните лица на бТВ Миролюба Бенатова напуска телевизията и в момента работи по нов проект заедно с продуцентската компания "Телеман", която прави за "Нова телевизия" предаванията "Горещо" и "Дикоff".

Новината за решението на Бенатова дойде от пиар отдела на бТВ, който съобщи, че Бенатова се разделя с телевизията, за да поеме по нов професионален път извън всекидневния поток на новините.

"Напускам bTV, но не и журналистиката. Решението ми да си тръгна от телевизията не е плод на моментни обстоятелства, а на дълго обмисляне от каква промяна имам нужда, за да продължа личния си професионален път", коментира топ репортерката, която работи за бТВ от създаването ѝ преди 13 години.

"Чувствам, че нямам какво повече да дам, така че да съм полезна за развитието на телевизията. На този етап искам да се отдалеча от всекидневния информационен поток и да опитам предизвикателството - работа с по-малък екип, в проект извън новините", обяснява Бенатова в изявлението, разпространено от досегашната ѝ месторабота.

Тя благодари на шефката на новините в телевизията Люба Ризова и на целия мениджърски екип за подкрепата и уточнява, че Би Ти Ви ѝ е дала всичко необходимо, за да се развие и утвърди като телевизионен журналист.

От ръководството на телевизията също изказват благодарност за работата на Бенатова и припомнят, че тя е един от най-награждаваните разследващи репортери в Би Ти Ви, носител е на наградата "Репортер на десетилетието на Би Ти Ви", а през последния сезон се е представила успешно и като водещ.

Споделяне

Още по темата

Още от България