Младежите на ГЕРБ с 4-часови дежурства, за да вземат №1 за изборите

Най-усърдните в чакането ги чака добро политическо бъдеще сочи натрупания опит

Първа смяна застъпиха Ивайло и Дидо, сн. БГНЕС

Младежите от организацията на ГЕРБ отново ще пазят ред за първото място за регистрация на партията в Централната избирателна комисия (ЦИК) за предстоящите местни избори на 25 октомври, съобщиха от политическата централа. В понеделник президентът Росен Плевнелиев издаде укази за насрочването на вота и референдума.

Четиричасовите дежурства пред ЦИК започнаха веднага. Първата смяна вече зае местата си, след като бяха издадени двата указа на президента, се казва в съобщението на ГЕРБ. Точно в 12 часа на обед застъпиха  Ивайло и Дидо.

"Както за всички избори, ние продължаваме да спазваме традицията да се регистрираме първи за предстоящите избори. МГЕРБ отново е на линия", каза едно от момчетата пред БГНЕС.

Запитани дали вярват, че стоенето с дни денонощно пред ЦИК наистина има значение за представянето на изборите, те отговориха, че традицията има "символичен оттенък", но резултатите от всички избори досега са такива, че ГЕРБ винаги е първа политическа сила. "Вярваме, че малко или много с тази символична наша инициатива тази традиция ще продължи и занапред", каза едно от момчетата.

По думите им стоенето пред ЦИК имало и "социален характер", защото по време на четиричасовите смени младежите ще си правят компания и ще се опознават. Може дори и някоя млада двойка на ГЕРБ да стигне до гражданското, майтапят се партийни кадри. 

Досегашният опит сочи, че обикновено изнурителното чакане пред сградата на бившия Партиен дом от страна на младежите на ГЕРБ след това се възнаграждава с добро политическо бъдеще.

Така поне се случи преди четири години. Тогава Любомир Дреков чака цяла нощ на опашка, но получи заветния номер 1. ГЕРБ спечели изборите в София, а Дреков стана най-младият районен кмет – на 29 години и то на елитния район "Лозенец".

Сега обаче наградата едва ли ще е кметски стол, защото и районните кметове ще трябва да участват в изборите. Преди четири години те се назначаваха от съответния общински съвет.

Младежите обаче имат шанс да попаднат в директорски борд на общинска фирма направо от студентската скамейка, сочи натрупаният досега опит поне в София.

 

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?