Ивайло Московски:

Много хора теглиха заеми, за да върнат бонусите

Много хора теглиха заеми, за да върнат бонусите

На много от висшите чиновници се е наложило да теглят заеми, за да върнат получените от тях бонуси, съобщи в събота министърът на транспорта и информационните технологии Ивайло Московски.

Той коментира пред Дарик радио, че темата с бонусите се преекспонира. На въпрос дали тези, които заемат политически постове, трябва да получават бонуси, Московски отговори, че на ниво политически кабинет по друг начин трябва да бъдат регулирани нещата.

”Функциите там са основно политически. Всеки един от този политически кабинет е започнал поради някаква кауза и всичко, което е свързано с неговата работа, би трябвало да бъде заплащано по стандарти, които са фиксирани", посочи той.

“Всеки един служител на държавната администрация, на общински и областни институции, който добавя нещо към стандартните си задължения, е нормално да получи допълнително възнаграждение, както се случва навсякъде по света. До месец ще влезе новият закон в парламента, така че ще се регулира един общ стандарт за това”, каза Московски.

По думите му връщането на бонусите е политически ход и е морално да се направи.

"Но трябваше да се въведат правила, които да не довеждат до това връщане. Още от самото начало на мандата всички останахме с впечатление, че никой няма да взема допълнително от бордове, то си е така. Освен бордовете, съществуваха достатъчно на брой допълнителни ангажименти в цялата администрация, които законово бяха платени, което доведе до това положение, но темата вече е затворена", добави транспортният министър.

Откакто той е на поста, е раздадена по окола една заплата на всички служители, които са дошли от икономии от незаети щатове.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?