Морските ни курорти запазват старите цени за чужди туристи

Каталожните цени за българските морски курорти през 2008 година, които предлагат туристическите агенции, остават непроменени за германските туристи, съобщиха в понеделник от Съюза на инвеститорите в туризма. Ценовите равнища при летните курорти се запазват и при конкурентни на България туристически дестинации като Турция, Португалия, Тунис и Мароко, уточниха от браншовата организация. 

Интересът на германските туристи към българските балнеоложки курорти и SPA-туризма са се увеличили с 16% през следващата година, казаха от Съюза на инвеститорите в туризма. Записвания за посещение на специализираните курорти започват още от април, съобщи Манол Димитров, ръководител на туристическия информационен център на Съюза на инвеститорите в туризма във Франкфурт на Майн.

Летищата Варна и Бургас ще приемат през следващото лято чартърни полети от 23 германски летища, поясни Димитров. Първите туристи от Германия ще пристигнат на 24 април, а последните ще си тръгнат от страната ни на 27 октомври.

29 процента от немските туристи вече предпочитат last minute записванията с надеждата да получат възможно най-ниски цени. В момента турските курорти са хит сред германците, защото предлагат пакети от седемдневни почивки със самолет в полупансион в 4 звездни хотели за 299 евро на човек.

Драстичното увеличение на цените на горивата и особено на керосина принудиха всички известни авиокомпании да прибавят към цената на полета допълнителна такса от 35 евро средно за близки дестинации и до 90 евро средно за далечни дестинации като Тайланд или Малдивите, коментираха от Съюза на инвеститорите в туризма.

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?