Москов: Няма да отстъпя от задължителната здравна карта

Петър Москов, сн. БГНЕС

Здравното министерство ще отстоява своите предложения в Закона за лечебните заведения при второто им четене в парламента. Това обяви в четвъртък здравният министър Петър Москов по повод внесените от ГЕРБ предложения, с които се променят основни моменти в предлагания от него закон. От ГЕРБ предлагат отпадане на задължителната болнична акредитация, а предлаганото от Москов сливане на болници да става по желание на самите болници.

Правителството е свършило своята работа и в срок е внесло в парламента Закона за лечебните заведения. Той е оценен като добър и като нужен от съсловните организации, Висшия медицински съвет. Оттам нататък ние в парламента ще защитаваме нашите тези, но сме парламентарна република и крайното решение е на парламента”, каза Москов.

На въпрос готов ли е на отстъпки и на какви Москов каза, че той и премиерът вече са отстъпили като са се отказали от цяла глава в този закон – тази за приватизацията.

Той коментира, че няма да отстъпи от задължителния характер на здравната карта и от това здравната каса да избира с кои болници да работи. ”Няма да отстъпя не просто аз, а не би трябвало да отстъпи обществото, защото кой печели?”, каза Москов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?