Мозер и БСДП се присъединиха към Синята коалиция

Мозер и БСДП се присъединиха към Синята коалиция

"Обединени земеделци" на Анастасия Мозер и БСДП с председател Йордан Нихризов се присъединиха към предизборната коалиция на СДС и ДСБ, след като в четвъртък председателите на двете партии подписаха споразумение със Синята коалиция. Съобщение за постигнатото съгласие направиха в парламента Иван Костов, Мартин Димитров и Анастасия Мозер.

"Обединени земеделци" винаги са били в дясното политическо пространство", каза Мозер. "С днешното присъединяване на земеделците виждаме десницата в класическия ѝ автентичен вид, това беше търсено и се случи", добави Мартин Димитров.

Според Димитров процедурното приключване на присъединяването на двете партии ще стане след решение на Националния съвет и на Националния изпълнителен съвет на партията, което щяло да стане до дни.

Лидерът на ДСБ Иван Костов определи като най-ценни качества на "Обединените земеделци" политическата почтеност и изключителна лоялност към каузата.

Мозер се е разбрала със СДС и ДСБ в листата за евродепутати и народни представители да бъдат включени излъчени от земеделската формация представители. Тя добави, че сред имената за Европейския парламент от "Обединени земеделци" е сегашният евродепутат Петя Ставрева.

Още от България

Защо УНСС е на път да фалира?