МРРБ приема документи за строителен надзор на три пътни отсечки

Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) започва да набира оферти за строителен надзор на ремонта на три пътни отсечки, които се финансират от програма ФАР – Трансгранично сътрудничество, съобщиха в сряда от ведомството. 

До 19 май ще се набират офертите за пътя “Плевен – Никопол”, който ще се рехабилитира. Максималният бюджет, предвиден за извършване на дейността, е 385 хил. евро, а срокът за изпълнение – 36 месеца.  

Вторият обект, който се финансира от програма ФАР, е второкласен път с 4 ленти от Ново село до автомагистрала “Марица”. Обектът е сериозен, защото по проект трябва да се изгради мост над река Марица, два големи надлеза и четирипосочно кръстовище. Максималният бюджет, който се предвижда за извършване на строителен надзор на работата на обектите, е 785 хил. евро, уточниха от МРРБ.

Последният обект, за който ще се финансира надзор на строително-монтажните работи, е строителството на почти 4 км нов път от Малко Търново до българо-турската граница, в който се включва и изграждане на обходния път на града. Максималната сума за строителния надзор на този обект е 250 хил. евро.

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?