МТел ″скрива″ номер 0888 888 888, след като предишните му притежатели вече не са сред живите

Българският мобилен оператор "Мобилтел" спря от употреба номер 0888 888 888, след като последните му трима притежатели през последните 10 години вече не са сред живите, пише британският вестник "Дейли телеграф", цитиран от БТА.

Първият притежател Владимир Грашнов беше бившият генерален директор на компанията. Той почина от рак на 48-годишна възраст. Въпреки безупречното му бизнес досие има упорити слухове, че ракът му бил причинен от негов конкурент чрез радиоактивно отравяне, отбелязва изданието.

След това номерът бил даден на Константин Димитров, който бе застрелян в Холандия през 2003 г., докато проверяваше делата на империята си за трафик на наркотици, пише вестникът.

Димитров, у който бил телефонът, когато бил убит, загинал по време на вечеря с манекенка, продължава изданието. Твърди се, че зад убийството му стояли руски мафиотски босове, които не искали да допуснат конкуренция бизнеса с наркотици, разказва с известни изменения историята на Самоковеца "Дейли телеграф".

След това съдбовният номер бил даден на сенчестия бизнесмен Константин Дишлиев, който бил застрелян пред индийски ресторант в София. Дишлиев се занимавал с недвижими имоти, но тайно ръководел и голяма мрежа за трафик на кокаин, преди да бъде убит през 2005 г. Той загинал, след като негова пратка дрога от Колумбия на стойност 130 милиона лири била заловена от полицията на влизане в България.

Сега се твърди, че мобилната компания окончателно е спряла номера от употреба. При обаждане на този номер се чува записано послание, че телефонът е извън мрежовото покритие.

Говорител на "Мобилтел" заяви, че компанията няма да коментира случая, защото не обсъжда индивидуални телефонни номера, завършва публикацията в "Дейли телеграф".

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?