МВР мълчи за отвличането на сина на Вилхелм Краус

МВР мълчи за отвличането на сина на Вилхелм Краус

За сина на Вилхелм Краус на този етап Главна дирекция „Борба с организираната перстъпност” ГДБОП няма да вземе отношение. Аз ви казах, че ГДБОП няма да вземе отношение и една от причините е, че всеки какъвто и да е било коментар или предположение от наша страна би могло да влияе на всякакви други отношения, работи и т.н. Когато имаме някаква информация, вероятно ще ви я дадем. Това заяви в отговор на въпрос на Mediapool зам.-директорът на антимафиотите Калин Михов и на практика потвърди новината, съобщена във вторник от в.”24 часа”, че синът на транспортния министър в първия кабинет на Иван Костов е бил отвлечен.

Всекидневникът съобщи, че Михаил Краус е бил отвлечен между двата тура на местните избори в столицата и е освободен едва преди ден. Похитителите не са получили искания откуп от над 1 200 000 евро. Затова отрязали пръст от ръката на Михаил Краус и го изпратили на роднините му. По-късно той бил освободен срещу 300 000 евро.

“Няма такова нещо, Мишо си е жив и здрав и си е при нас. Не потвърждавам тази информация, това са щуротии“, казва екстранспортният министър пред изданието, което добавя, че отвличането е потвърдено от високопоставен източник на МВР.

Вилхем Краус бе министър между 1997-1999 г. След смяната му се занимава с частен бизнес. По-големият му син е собственик на филма за маршрутни превози.

Михов заяви, че не може да се каже колко са групите у нас, занимаващи се с отвличане. „Малко са, обаче доста добре подготвени. Основният проблем за ГДБОП е липсата на данни при купуването на мобилни телефони и карти”, заяви зам.-директорът, който е оптимист, че скоро МВР ще може да влияе на мобилните оператори за събирането на данни или спирането продажбата на предплатени импулси.

По случая МВР мълчи официално, друга реакция освен тази на Калин Михов няма.

Споделяне

Още от България