МВР „разби” наркомафията в София

Дванадесет души от столичния квартал „Младост” са арестувани „при специализирана операция срещу наркоразпространението в столицата”. Иззети са три пакета с марихуана, информира ведомствения пресцентър във вторник. От съобщението не става ясно колко големи са „пакетите” и какво е количеството джоинт – за две-три цигари, или за повече.  

Въпреки това обаче силовото министерство сочи, че всички заключени са пряко замесени в наркоразпространението в квартала. Марихуаната била укрита в тайници в гориста местност под моста на бул. „Андрей Сахаров”. „Служителите на реда атакували наркосборището, на място заварили група младежи”, продължава съобщението.

В хода на операцията 19-годишният Б.С. отказал да се подчини на полицейско разпореждане и побягнал. След предупредителни изстрели той е бил прострелян в крака със стоп-патрон. Откаран е в болница без опасност за живота. Установено било, че той е „регистриран за кражби на мобилни телефони и хранителни стоки”, извършени на територията на столицата. Всички арестувани са отведени в седмо РПУ, образувано е дознание по случая, работата по изясняването му продължава, обясняват от МВР.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?