На 15 март на "Ново село" съвместно учение със Сухопътните войски на САЩ

Снимка: Архив

От 15 март на учебен полигон "Ново село" започва съвместна тактическа подготовка с участието на сили и средства от Сухопътните войски на САЩ, съобщи в четвъртък Сливен министърът на отбраната Николай Ненчев.

В учението ще участват до 350 военнослужещи с необходимата екипировка, въоръжение и припаси, до 50 единици бойна техника, включваща четири танка М1, до 30 бойни машини на пехотата, до 16 бронетранспортьори, до 30 единици поддържаща и осигуряваща техника, до 13 военни и въздухоплавателни средства с техните екипажи и др. Българската страна също ще участва с хора и с техника.

Военният министър бе на посещение в Сливен и Нова Загора по покана на областния управител на Сливен Димитър Сяров. Той посети военната болница в града, като заяви, че на този етап няма основание за безпокойство относно закриване на здравното заведение. "В близките няколко дни ще търсим решение за нейното развитие, подобряване на базата и инвестиции. Ще направя всичко възможно да запазим това здравно заведение", каза Ненчев.

В отговор на въпрос дали в бившите казарми в Сливен ще бъдат настанявани бежанци, министърът заяви, че към него не е постъпвало подобно искане и не е давал съгласие за ползване на военни поделения с отпаднала необходимост за подобни цели.

В пресконференцията участва и членът на Комисията по отбрана в Народното събрание Корман Исмаилов, който заяви, че в страната има политически кръгове, които открито обслужват чужди антинатовски интереси и водят пропагандна дезинформационна война.

Споделяне

Още от България