Набеденият за голи снимки директор твърди, че са монтаж

Негови колеги подготвят гол календар в знак на солидарност

Набеденият за голи снимки директор твърди, че са монтаж

Качените голи снимки на директора на 51 СОУ Асен Александров на училищната страница са частично манипулирани. Използвана е снимка на Александров по бански, на която е гол до кръста, а останалото е монтаж. Това твърди директорът в интервю за “24 часа“. Той подозира, че някой е хакнал домашния компютър и телефона му, защото те са свързани, а вътре има хиляди снимки.

“Аз не се срамувам от себе си. Аз съм жертва, не съм виновник“, посочи той.

“Тезите, че аз съм ги качил по погрешка са абсурдни. Самото качване в един сайт изисква няколко операции, които са сравнително сложни. Това не е като Фейсбук - да снимаш и да натиснеш едно копче по погрешка“, заяви Александров.

Александров, който е специалист по информатика и математика, коментира, че тезата, че човек с неговите познания е качил снимката неволно, е нелепа, “все едно автомобилен състезател да не вземе ляв завой с 40 километра в час“.

Той обяснява, че преживяното му е причинило физическо и психическо неразположение и е в болнични, тъй като се нуждае от почивка. Отишъл е обаче в училището, за да назначи свои заместници и да се види с колеги и на въпроса: “Искате ли ме?“ те са се разплакали.

Александров отрече да му е оказван натиск да се откаже от поста си на съветник на министъра на образованието и посочи, че е напуснал, тъй като в момента не се чувства в кондиция да работи на толкова високо ниво.

Същевременно негови колеги педагози от 51-во училище подготвят календар с голи снимки в знак на солидарност с Александров. Те вече са уредили фотограф и финансиране на издаването. Имало желаещи за всеки месец от годината.

"Това е не само подкрепа за Асен Александров, а и за състоянието на българското образование", каза учителят по математика и физика Калин Ангелов пред бТВ.

Той посочи, че личното пространство на професионалиста трябва да бъде неприкосновено. “Ако личните му действия не водят до престъпни нарушения и пречка на неговата работа, то трябва да бъде напълно неприкосновено”, каза Ангелов.

“Атакува се прекрасен специалист и достоен човек“, допълни той.

Споделяне

Още по темата

Още от България