Над 1000 окупирани училища в Гърция

Протестиращите искат по-добри условия за обучение в условията на пандемия

Над 1000 окупирани училища в Гърция

Нараства напрежението в образователната система на Гърция. Над 1000 са вече обсадените училища в страната заради протести заради протести с искания за по-добри условия за провеждане на учебни часове и намаляване на броя ученици в паралелките в условията на пандемия. Академичната година за университетите също стартира с проблеми, съобщиха БНР и ТВ "Европа".

Учениците в Гърция протестират с окупирани училища, а в университетите не достигат зали за спазване на дистанция.

За да спре протестите, министърът на образованието Ники Карамео разпореди да не се провежда дистанционно обучение с протестиращите и да им се пишат отсъствия.

Реакцията на протестиращите обаче е повече окупирани училища и подкрепа от учителите, които от понеделник започват почасови стачки всеки ден. Увеличават се ежедневно учебните заведения, в които има регистрирани случаи на заразени учители и ученици. Учебните занятия в тях се прекратяват поне за две седмици.

Властите в Гърция съобщават за ескалация на заразените с коронавирус с "червена зона" областта Атика. Там е въведена локална карантина. Премиерът Кириакос Мицотакис съобщи, че Гърция няма да приложи отново пълна карантина и няма да се затварят граници.

Споделяне

Още от Европа