Над 1500 училища са в грипна ваканция

Над 1500 училища са в грипна ваканция
Почти цялата страна е в грипна епидемия, в 1560 училища и детски градини са преустановени учебните занятия.
 
От вторник грипна епидемия е обявена на територията на област Монтана. Учебните занятия в училищата в областта се преустановяват до 4 февруари включително.
 
Детските и женските консултации свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации се преустановяват до второ нареждане. 
 
Учениците от София-град и област Плевен няма да са на училище до 5 февруари, включително, защото тогава е междусрочната ваканция и ще трябва да отидат на училище на 6 февруари. Учебни занятия в благоевградските и кюстендилските училища няма да се провеждат до 1 февруари включително. Те ще трябва да отидат на училище на 4 февруари. В област Хасково грипната ваканция и противоепидемични мерки  са удължени до 30 януари. В Ямбол учебната дейност се възстановява от вторник, но противоепидемичните мерки  остават в сила.
 
Продължава да не се учи в 267 училища в София-град, в 124 училища в област Благоевград, в 105 - в област Плевен, в 41 - в област Кюстендил. В грипна ваканция са и учениците от 194 училища в Пловдивско, от 83 училища в област Велико Търново,  от 70 -  в област Русе,  от 59 - в област Разград, от  69 -  в област Добрич, и от 72- в област Кърджали.
 
Няма учебни занятия още и в 122 училища в област Варна, в 122- в област Пазарджик, в 80 - в област Хасково, и в 11 - в София област. В област Видин няма да има занятия в 32 училища и две детски градини по предписание на РЗИ до 30 януари, включително.
 
Заради лоши метеорологични условия не се учи в 8 училища в област Смолян. В 7 училища в област Ловеч също няма учебен процес.
 
В предгрипна обстановка остава област Търговище.
Споделяне

Още по темата

Още от България