Над 70% от СДС "Красно село" в София напуснаха партията, в Монтана засега е спокойно

180 от 252-та члена на СДС в 8 клуба на партията в софийската община Красно село са напуснали, съобщиха от организацията. Други два от местните клубове още не са предали протоколите с подписите на напусналите, тъй като на събранията не са присъствали всички желаещи да си тръгнат от СДС. Единствено от Младежкия клуб на община Красно село няма напуснали СДС.

Това е равносметката от проведените през последните две седмици събрания в 11-те клуба на СДС - Красно село.

В 7 от клубовете председателите и секретарите са върнали членските си книжки. От членство в СДС с лидер Надежда Михайлова са се отказали заместник председателят на Общинския съвет Красно село Георги Виденовски и секретарят Евгения Кожухарова, както и Грети Стефанова, член на Областния съвет на партията.

Представители на напусналите съобщиха, че до края на тази седмица се очаква да се проведе събрание за създаване на местен инициативен съвет в община Красно село за подготовка на учредителното събрание на новата партия около Иван Костов и 26-те депутати, които напуснаха СДС след извънредната конференция на партията.

Точно обратна е ситуацията в Монтана, където по думите на общинския лидер на партията Иво Иванов досега няма нито една молба за напускане на СДС. Иванов съобщи, че дясната партия има общо 320 члена в града, обединени в 27 клуба.

"Не изключвам някой от нашите членове в бъдеще да премине към партията на Иван Костов от лични симпатии към него. Със сигурност обаче няма да има напуснали клубове и голямо разцепление на организацията", прогнозира Иванов, цитиран от БТА.

В Монтана до момента не е създаден инициативен комитет за учредяване на партия на Иван Костов. Никой не се е афиширал официално като негов привърженик, нито пък е искал помещения от СДС, добави Иванов.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: