Най-натовареният въздушен трафик в ЕС за 2019 г. се очаква този уикенд

Най-натовареният въздушен трафик в ЕС за 2019 г. се очаква този уикенд

Най-натовареният период за годината за самолетни пътувания в рамките на Европейския съюз се очаква да бъде този уикенд (6 – 8 септември 2019 г.), съобщи Евроконтрол.


По този повод нискотерифната компания "Уиз Еър" напомня на всички свои пътници от България да имат предвид прогнозите за интензивен въздушен трафик и да бъдат навреме на летището на излитане.

Въпреки че ситуацията може да е извън контрола на авиокомпанията обещава да направи всичко възможно, за да сведе до минимум възможните закъснения.

Към днешна дата "Уиз Еър" предлага богат избор от полети до 48 маршрута от България - 30 от София, 14 от Варна и 4 от Бургас.

Авиокомпанията вече има девет самолета, базирани в страната. От тях седем са в София и два на летище "Варна". Екипажът ѝ е от над 350 служители.

Вторият самолет в морската столица пристигна през месец юли, когато "Уиз Еър" пусна и 6 нови маршрута от Варна – до Берлин, Копенхаген, Хамбург, Ливърпул и Париж.

През 2018 г. компанията е превозила над 3 млн. пътници от и до България, което представлява 16% увеличение спрямо 2017 г.

След стартирането на шестте нови маршрута от Варна авиокомпанията вече предлага общо 2.9 млн. места по своите 48 маршрута от и до България.

Споделяне

Още от Бизнес