Намерено е тялото на изчезнал младеж, убиецът е направил самопризнания

Изчезналият в средата на юни 22-годишен Николай Йорданов е бил убит, а тялото му е било разчленено и горено. Предполагаемият убиец е задържан и е направил самопризнание, съобщиха в неделя от МВР.

На специална пресконференция министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов каза, че първото име на задържания е Адриан, той е безработен и разследващите го определят като аутсайдер.

22-годишният Йорданов изчезна през юни, след като последно е бил видян да зарежда магазин в столичния квартал "Овча Купел.

Според полицията убийството е извършено с цел грабеж. Николай Йорданов е работил като дистрибутор във фирма за доставка на хранителни стоки. На 13 юни той се уговорил с Адриан да се видят в дома му в кв. "Овча купел", където е извършено убийството. Йорданов пристигнал до дома на Адриан със служебния си микробус. Версията на убиеца е, че убийството не е планирано, а се случил инцидент след кавга между двамата, като Николай си ударил главата, което било фатално за него.

Според разследващите обаче Адриан е обмислил предварително престъплението. Той е откраднал две хиляди лева, които жертвата е имала у себе си, и пити кашкавал от микробуса. По-късно заподозреният се е опитал да продаде хранителните стоки. С откраднатите пари платил и залог хиляда лева за автомобила си, който бил оставен в автокъща.

След убийството Адриан разчленил трупа в дома си и с автомобила си го транспортирал към Мизия, където е роден. Близо до река Огоста в два откраднати контейнера той запалил частите от тялото, за да прикрие следите си, а след това изхвърлил контейнерите в реката.

Разследващите са открили останките от тялото на 18 юни. ДНК-анализ потвърдил, че те са на изчезналия Николай Йорданов.

Споделяне

Още от България