Нападателят на незрящи туристи в Несебър на свобода срещу гаранция от 1500 лв.

Нападателят на незрящи туристи в Несебър на свобода срещу гаранция от 1500 лв.

21-годишният Тодор Маринов, който на 24 юни т.г., нападна незрящи туристи в Несебър, бе пуснат срещу гаранция от 1500 лева.

Постановлението за това бе издадено от прокурор Христина Апостолова от Районната прокуратура в Несебър. Мотивът е, че е изтекъл законоустановения двумесечен срок за задържането му, коментира пред Дарик радио Веселина Василева, адвокат на Маринов.

До този момент Тодор бе с мярка за неотклонение „домашен арест”. Той бе задържан за нападението в края на юни, впоследствие бе пуснат под парична гаранция от 3000 лева, а накрая мярката му за неотклонение бе изменена в домашен арест.

На 4 септември т.г. пред Окръжния съд в Бургас обвиняемият заяви, че престоят у дома не му се отразявал добре, наддал килограми, които не се отразявали добре на заболяванията му.

Папка с медицинска документация, която се намира в кориците на досъдебното производство и е потвърдена от вещи лица сочи, че Маринов, страда от редица заболявания, сред които и глаукома.

„Не ми се струва много нормално да се прецени, че можеш да биеш с глаукома, а не можеш да лежиш в ареста с глаукома“, коментира саркастично случая главният прокурор Сотир Цацаров.

Споделяне

Още от България