Нападателят от летището в Лос Анджелис заплашен от смъртна присъда

Нападателят от летището в Лос Анджелис беше обвинен в убийство на федерален агент и насилие на международно летище, предадоха световните агенции в неделя.

Според тези обвинения федералните прокурори може да поискат смъртна присъда за 23-годишният Пол Антъни Сиансия, който отне живота на един човек, служител във федерално управление,  и рани седем души на терминал трети на летището в Лос Анджелис. Нападателят беше прострелян от полицията и се намира в болница. Според в. "Лос Анджелис таймс" той е бил ранен в главата и крака и е бил приет в болница в сериозно състояние.

Заради трагедията бяха затворени части от летището.

Междувременно американските власти се опитват да разберат какви са мотивите на нападателя Пол Антъни Сиансия, който е на 23 години и е от Ню Джърси, посочва Франс прес.

На пръв поглед изглежда, че мотивите на нападателя са очевидна омраза към правителството и  Управлението за транспортна безопасност, но в действителност истинските мотиви на нападателя все още останат неясни,  посочва пожелал да остане анонимен говорител на ФБР. У нападателя беше открита бележка, в която той изразява разочарованието си от правителството.

Според кмета на Лос Анджелис Сиансия е готвел истинска кървава баня, защото е носел над 100 патрона и е  имал намерение да избие всички хора на терминал три, на който откри огън.

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?