Национален траур в Сърбия след вчерашното масово убийство

Жители на Велика Иванча в деня след убийството

В Сърбия е ден на траур след убийството на 13 души в село на 50 км южно от Белград, докато полицията се опитва да установи причините за този най-тежък инцидент в историята на страната в мирно време, предаде Асошиейтед прес.

На извънредно заседание снощи правителството на Сърбия обяви сряда за ден на траур, след като 60-годишният ветеран Любиша Богданович застреля вчера шест мъже, шест жени и едно двугодишно дете, и простреля съпругата си и самия себе си.

Инцидентът стана в село Велика Иванча край Младеновац, на 50 км южно от Белград. Днес спортните събития в Сърбия са отменени, а вестниците излязоха в черно и бяло.

До момента полицията не е установила причините за стрелбата. Властите знаят, че Любиша Богданович се е сражавал по време на една от най-кървавите обсади през балканските войни и че е загубил работата си миналата година.

Началникът на полицията Милорад Вельович заяви днес, че ранената съпруга на Богданович може да даде информация за причините за престъплението.

Същевременно от белградската болница, където са приети стрелецът и съпругата му, съобщиха, че той е в критично състояние със сериозна заплаха за живота. Състоянието на съпругата Яворка Богданович се подобрява, каза говорителката на белградската болница Зорица Маркович, цитирана от ДПА.

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани