Националната мрежа за децата поиска оставката на Валери Симеонов

Националната мрежа за децата поиска оставката на Валери Симеонов

Националната мрежа за децата също поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов за скандалното му изказване, че промените в Закона за хората с увреждания са "опит да се угоди на една група кресливи жени с уж болни деца". Сдружениетоизпрати  писмо до министър-председателя Бойко Борисов, което е адресирано и до самия Симеонов.

От организацията казва, че подобно изказване е  абсолютно недопустимо и "прекрачва всяка граница на неразбиране на ангажиментите си, нормалността и просто човешките отношения".

Национална мрежа за децата обединява 149 организации, работещи с над 73 хил. деца в цялата страна. Имат съвместни дейности с няколко министерства, като работят и в 18 работни групи на различни институции.

Организацията припомнят, че ресорът на Симеонов е демографската политика и това предполагало да се бори за по-добър живот за децата. В писмото се казва, че Националната мрежа оттегля подкрепата си към правителството, докато вицепремиерът не бъде отстранен.

"Винаги сме се стремили да работим с всяко едно правителство и политическа партия в името на намирането на най-добрите решения за децата и семействата. Не можем обаче да подкрепяме държавните институции, които се управляват от правителство, чиито лидери имат двоен стандарт за морал, ценности и политики", пише в позицията им.

Те уточняват, че извинението на Борисов след случая не е достатъчно, а оставянето на Симеонов на поста "е равносилно на съгласие с думите му". Премиерът обаче уточни, че темата за оставката на единия от заместниците му не е на дневен ред.

В понеделник е насрочен протест пред Министерския съвет на майките на деца с увреждания, на който ще се поиска оставката на Валери Симеонов.

Споделяне

Още по темата

Още от България