Националният туристически информационен център вече е в НДК

Националният туристически информационен център вече е в НДК

От днес Националния туристически информационен център се намира в Националния дворец на културата (НДК).

Той е разположен на Вход А4 на НДК, който бе обновен за Българското председателство на ЕС.

Досега центърът се намираше в малка и глуха столична уличка и оставаше в страни от туристическия поток.

"Информацията за възможностите за различни видове туризъм в България вече е на много по-достъпно, комуникативно, разпознаваемо и любимо място в София - НДК", каза при откриването на центъра вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

Откриването на центъра става две седмици преди официалния старт на летния туристическия сезон на 1 май 2020 г.

Националният туристически информационен център да изпълнява три основни функции. Едната е да предоставя по модерен начин информация за български туристи. Другата е да се предоставя атрактивна и разнообразна информация за чужди туристи. Последната е да има entertainment функция – възможност за създаване на преживявания на посетителите чрез съвременни дигитални технологии и други модерни активности, съобщи Министерството на туризма.

В центъра на специално разработени две тъч скрийн платформи, посетителите имат възможност да се запознаят с атрактивни видеоматериали и други рекламни формати за специализирани видове туризъм, като еко, приключенски, СПА, голф, т. нар. slow туризъм, винено-кулинарен, поклоннически и др.

Има и видео материали, които представят предприеманите мерки за безопасна почивка на чуждите и български гости в страната, както и да намерят друга полезна за техния престой информация.

В Националния туристически информационен център може да се провеждат и различен тип промоционални събития, рекламиращи разнообразни туристически продукти и услуги.

"Съвременният туризъм е интегриран, а НДК в партньорство с Министерство на туризма и като част от Българско конгресно бюро и Конфедерацията по туризъм може да разчита на обединените усилия на сектора и институциите за привличане на големи световни конгресни инициативи в София. В същото време НДК получава възможност да се позиционира като една от основните конгресни дестинации в София и региона, да развива много по-активно международната си дейност и да рекламира събития от своята програма", каза Борислав Велков, председател на Съвета на директорите на НДК.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?