Навални призова своите привърженици да "преодолеят страха" и да "освободят" Русия

Алексей Навални

Руският опозиционер Алексей Навални, чието осъждане тази седмица на три години и половина затвор предизвика протести, потушени със сила, призова днес своите привърженици да "преодолеят страха" и да "освободят" Русия от управляващите "крадци", предаде Франс прес.

"Те могат да се държат на власт и да я използват за своето лично обогатяване, опирайки се единствено на нашия страх. Ние обаче, като преодолеем този страх, можем да освободим нашата Русия от тази банда крадци, които са я окупирали", написа Навални в послание в своя акаунт в Инстаграм.

"И ние ще го направим, длъжни сме за това. За нас и за бъдещите поколения. Истината е на наша страна. Останете свободни!", допълни той в първата си аргументирана реакция на своята присъда, постановена във вторник.

Посланието е придружено от снимка на Навални, който се усмихва по време на процеса в Москва.

"Не се поддавайте на тази илюзия за сила", призова руският опозиционер своите привърженици, визирайки силовия отговор на протестите.

Много неправителствени организации и западни страни, както и руски медии, осъдиха бруталните репресии срещу демонстрантите, подкрепящи Навални. При протестите в Русия в края на миналия и началото на този месец бяха арестувани общо около 10 хиляди души - рекорд за последните години.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят