НДСВ обеща 22 млн. лева предизборно във Варненска област

НДСВ обеща предизборно 22 млн.лв. инвестиции в обекти от пътната инфраструктура, водоснабдяването и канализацията във Варненска област.  Парите са от държавната компания "Публични инвестиционни проекти", създадена от натрупания бюджетен излишък. Областта ще получи 10 процента от предвидените 220 млн. лв., съобщи на пресконференция във Варна зам.председателят на ПГ на НДСВ Борислав Ралчев, цитиран от Varnapool.net.

Това е поредно щедро обещание на царските депутати, след като в края на февруари заявиха, че от юни Варна ще има кардиохирургия, за което те са осигурили 3 млн.лв., припомня електронното издание.

Общо одобрените проекти за областта са 26. Те ще бъдат осъществени през второто и третото тримесечие на годината, разясни депутатът от НДСВ Наско Рафайлов. Близо половината от парите - 11.5 млн.лв. са предвидени за ремонт на пътища. От тях 7 млн. лв. трябва да бъдат вложени в рехабилитация на автомагистрала "Хемус" в отсечката от Варна до Каспичан.

По думите на Раэайлов това ще се случи без значение какъв ще е изходът от парламентарните избори. "Проектите не са обвързани с победа на НДСВ, тъй като проблемите не са сини жълти или червени, те нямат цвят. Тоест, ние не правим общините и хората заложници", каза той.

Колегата му Стефан Минков обяви, че ако НДСВ не спечели изборите, има опасност стратегията за приватизация на Параходство "БМФ" да бъде пренаписана.

"Няма съмнения, че компанията е подготвена за успешна приватизация, като стратегията предлага пълна прозрачност на процеса. Предполагаемият купувач задължително трябва да бъде инвеститор и да гарантира инвестициите чрез залагане на акции на БМФ в държавния депозитар - ако не изпълни инвестиционната си програма, ще загуби тези акции", обясни Минков.

Според зам. председателя на НДСВ Николай Свинаров обаче партията има много големи шансове за добро представяне на изборите и за спечелването на втори управленски мандат, ако успее да мотивира гражданите да гласуват и повиши избирателната активност до 65 - 70 процента.   

Според проучванията в момента около 50 на сто от избирателите декларират, че няма да гласуват, което е изключително лоша новина за НДСВ и добра за традиционните партии с твърд  електорат, каза Свинаров в неделя в Шумен, където е определен за водач на царската листа. Той предупреди, че ниската избирателна активност може да осигури на БСП абсолютно мнозинство в следващия парламент, но при повече от 65 на сто гласували, резултатите от изборите ще са съвсем други.

Министърът на отбраната обеща кампанията на НДСВ да е “изключително толерантна и слънчева”, залагаща предимно на срещи и разговори с хората.  

Сега повече от всякога е необходим втори управленски мандат на НДСВ, за да се довършат започнатите реформи, коментира Николай Свинаров. НДСВ разполага с най-добрия премиер и най-успешния управленски екип в сравнение с предишните правителства на БСП и СДС, заяви Свинаров.

Според него именно това трябва да бъде припомняно на хората по време на предизборната кампания, защото иначе лесно се забравят заплатите от 3 долара по времето на БСП и разпродадените от СДС активи на стойност 20 милиарда долара, за които държавата получи само един милиард.

Споделяне

Още от България