НДСВ предложи правителството и парламентът да не излизат във ваканция

НДСВ предлага правителството и Народното събрание да не излизат в отпуск през август, за да започнат "законодателни мерки за животоспасяващи реформи".

В позиция до медиите от партията заявяват още, че са нужни незабавни преговори с Международния валутен фонд (МВФ) и Еврокомисията за финансиране, както и "незабавно да се направи програма за съкращаване на разходите“ на кабинета и тя да бъде одобрена от НС.

От НДСВ, което няма представител в парламента, тъй като на изборите м. г. не прескочи бариерата от 4%,  предлагат още "при пълна прозрачност да се приеме и програма за подкрепа и съживяване на бизнеса“.

"При пълна прозрачност и обществен контрол трябва да се отчита всеки месец, перо по перо бюджетът, включително и т.нар. "резерв“, заявяват още от жълтата партия.

"Който гласува в подкрепа на сбърканите държавни сметки, ще носи отговорност, ако България тръгне по пътя на свърхдефицитите, ако европейските фондове пак спрат заради процедурата по свръхбюджета, както и когато ЕС приложи и нова мярка за спиране и на земеделските субсидии“, се посочва още в позицията.

Според жълтите "ЕК привика ГЕРБ на поправителен за свръхдефицит точно няколко дни преди да прокара новия си антибюджет“.

Споделяне

Още от България