Не е време да се търсят виновни за делото в Либия

Министърът на външните работи Соломон Паси каза днес, че нищо друго освен хладнокръвие и увереност в крайната цел - изваждането на медиците ни от затвора в Либия, няма да ни помогне. Министър Паси заяви това в предаването "В десетката" на bTV.

Според него сега не е време да се търси вина на когото и да било, а за равносметки винаги ще има време. По думите му сега не е необходимо да се проявява излишна нервност.

Паси каза, че би приветствал визита на президанта Георги Първанов в Либия и тя би имала символично значение.

В Либия нямало религиозен фундаментализъм. По думите на Паси декларацията на правителството на джамахирията може да се квалифицира като "импулсивна реакция". Убеден съм, че времето ще отмие думите, които са написани в нея, допълни министъра на външните работи.

Държавата няма да пожали никакви финансови средства, за да осигури адекватна защита на осъдените в Либия български медици, каза министърът на финансите Милен Велчев в предаването на БНР "Неделя 150".
Той не очаквал смъртни присъди и бил изненадан от тях. Велчев каза, че не трябва да се губи надежда, защото не всичмко било загубено след присъдата на първоинстанционния съд.

Споделяне

Още от България