Нетаняху призова за действия срещу Сирия и Иран

Бенямин Нетаняху

Израелският премиер Бенямин Нетаняху призова за действия срещу Сирия заради предполагаемото нападение с отровен газ, извършено от режима, предаде Ройтерс. Нетаняху направи това изявление в реч по случай Деня за възпоменание на жертвите на Холокоста.

САЩ заплашиха с нанасяне на въздушни удари срещу Сирия заради използването на химически оръжия от правителствените сили. Дамаск и Москва отричат подобни оръжия да са били използвани, припомня Ройтерс.

"Събитията през последните дни ни учат, че изправянето срещу злото и агресията е мисия, с която трябва да се заеме всяко поколение", заяви израелският премиер на церемония по откриване на възпоминанията за Холокоста, без да спомене изрично противопоставянето между Москва и Вашингтон.

"Видяхме сирийските деца, които бяха избити с химически оръжия. Сърцата ни бяха разкъсани от ужасяващите гледки", заяви Нетаняху.

Премиерът припомни уроците от Втората световна война и Холокоста, за да призове и за действия срещу Иран, като отправи критики срещу ядреното споразумение между Техеран и шестте световни сили.

 

"Липсата на готовност на западните сили да заемат твърда позиция пред лицето на тираничния режим, липсата им на готовност да платят цената за спиране на агресията в ранен етап, доведе до това, че човечеството плати много по-висока цена по-късно", подчерта той.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят